In april 2018 is Alpo zorg verhuisd naar een groter kantoor.

Verhuizing Alpo zorg

Het kantoor aan de Waaienberg werd gewoon echt te klein. U kunt ons nog steeds wel in de vertrouwde wijk Meerzicht vinden. Het bredewater 16 is een opvallend gebouw, en ons kantoor ligt aan de voorkant van het gebouw. U bent van harte welkom om eens langs te komen. Liefst wel even van te voren bellen, want het kan zijn dat we op pad zijn!

De inspanningen die Alpo zorg in de afgelopen jaren heeft gedaan werpen nu de vruchten af...wmo icon

De laatste tijd krijgen we vanuit de gemeente Zoetermeer heel veel aanvragen voor Huishoudelijke Hulp I en II. Leuk om te merken dat de kwaliteit van Alpo zorg zo goed wordt aangeschreven. Dankzij intensief contact met de WMO consulenten en ons kantoor kunnen wij nu steeds meer cliënten helpen met hun huishoudelijke zorg. 

Heeft u misschien vragen of wilt u ook huishoudelijke zorg? U kunt ons bellen op 079-737 02 08.

En dat komt onder andere doordat veel cliënten kiezen voor Alpo zorg, omdat zij niet zoals vele andere zorgbureaus 10 verschillende zorgverleners aan het bed laten. De kwaliteit van Alpo zorg staat hoog in het vaandel en dat is te merken. Alpo zorg zit in de lift!

Bedrijfskleding alpo zorgEn bij groei hoort nieuwe bedrijfskleding....zo ziet de zorgverlener er lekker fris uit. En is hij of zij goed herkenbaar. Het hele team wordt in het nieuw gestoken, in de Alpo zorg kleuren zacht groen en donker blauw. Op de foto het Alpo zorg logo als stralend middelpunt.

En daar hoort natuurlijk ook een badge bij met het logo van Alpo zorg en de naam erop! 

Foto Badges klein

Alpo zorg is trots op haar medewerkers!

 

bijgesneden etentje meiden
(van links naar rechts: Lisette, Colette, Lydia, Wilma en Jayne)

Om elkaar beter te leren kennen is het vaste team van Alpo zorg een avondje uit eten geweest met elkaar. 

We troffen elkaar bij de ingang van restaurant Eten & Zo te Zoetermeer, en werden al meteen naar onze tafel gebracht. Al snel ging ieder het restaurant in om het eerste bordje te vullen....de sushi was toch wel de favoriet, behalve bij Wilma. Die had haar bordje vol met allerlei koude en warme "Hollandse" gerechtjes. Er volgde al snel allerlei gesprekken over en weer over verschillende onderwerpen, die eigenlijk niet zoveel met de zorg te maken hadden. Een echte kennismaking. 
Natuurlijk werd er al snel een tweede gang gehaald, waarbij de sushi nog steeds wel favoriet was. Maar dit keer was er ook biefstuk, lekkere wokgerechten en zelfs oosterse soep bij de Alpo zorg meiden te vinden.

De laatste gang was natuurlijk het lekkerst: een van de dames had een "GRAND (maar dan ook GRAND) dessert" opgeschept, bestaande uit: tompouce, diverse chocolade taarten, creme brulee, fruit en pudding.....waarbij er toch nog een keer werd teruggegaan..."want er is ook een warm dessertbuffet!"

Al met al een gezellige avond, waarbij alle dames goed gevuld het restaurant verlieten. Iedereen is weer veilig thuis gekomen en kijkt terug om een gezellige en vooral vruchtvolle "teambuildingsavond".

2 voorkant auto

Heeft u hem al gezien?

Sinds begin van de zomer rijdt er een prachtige snelle Renault Twingo door de straten van Zoetermeer!auto zijkant

 

Sinds vorig jaar heeft Alpo zorg er een auto bij, een prachtige nieuwe Renault Twingo! Om goed herkenbaar
te zijn heeft de nieuwe bolide een prachtige bestickering gekregen, geheel in de huisstijl van Alpo zorg.

Zo kan Alpo zorg met de snelle tijden meegaan en van het ene naar het andere zorgadres komen.

 

couple senior tablette

Veranderingen die al zeker zijn op het gebied van gezondheid en zorg in 2017 vindt u hieronder. Op dit moment zijn nog niet alle definitieve wijzigingen bekend. (Laatste wijziging: 1 december 2016.)

Wijzigingen basispakket en eigen risico
Het basispakket van uw zorgverzekering wordt uitgebreid. Het eigen risico wijzigt niet in 2017 en blijft € 385. Kijk bij Zorgverzekering (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering) voor een overzicht van veranderingen in uw basispakket.

Inkomensafhankelijke bijdrage Zvw omlaag
De inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet daalt voor werknemers (van 6,75% naar 6,65%). Voor zzp'ers, ondernemers en gepensioneerden daalt de premie van 5,50% naar 5,40%.

Zorgtoeslag stijgt
De maximale zorgtoeslag voor alleenstaanden stijgt in 2017 met € 68 tot € 1066. De maximale zorgtoeslag voor partners stijgt met € 138 naar € 2043.

(Bron: Rijksoverheid.nl)

 

prinsjesdag-2015

Troonrede 2015

Voor de overgang van de maatschappelijke ondersteuning (WMO) van Rijk naar gemeente wordt eenmalig 40 miljoen uitgetrokken.

De zorgpremie wordt verhoogd met 114 euro per jaar, het eigen risico met 15 euro. 

Voor het eerst in de geschiedenis dalen de uitgaven in de ziekenhuiszorg. Komend jaar verwacht minister Schippers (Zorg, VVD) 22,2 miljard kwijt te zijn aan ziekenhuiszorg tegen 22,9 miljard dit jaar. De daling is vooral het gevolg van de afspraken die de minister heeft gemaakt met verzekeraars en ziekenhuiswezen over beperkte uitgavegroei.

De daling in zorguitgaven is historisch te noemen. Voor het eerst dalen de collectieve uitgaven aan zorg. Die komen volgend jaar uit op 71,3 miljard euro. Vergeleken met de begroting van vorig jaar wordt in één klap 1,4 miljard bespaard met de hervormingen in de langdurige zorg.

Opvallend zijn de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. Bij de psychiatrie dalen de uitgaven met 12 procent naar 3,6 miljard euro.

Volwassenen zijn volgend jaar gemiddeld 5.075 euro kwijt aan de zorg, 15 euro minder dan vorig jaar. In dat bedrag zijn alle gemiddelde kosten meegenomen: van premies via het loonstrookje tot de premies die rechtstreeks aan zorgverzekeraars worden betaald. Ook is een gemiddelde zorgtoeslag van 297 euro in het bedrag verwerkt en een schatting wat burgers aan eigen betalingen kwijt zijn. 

 

screenshot-nos nl 2015-05-13 11-19-15

Foto: still van 20 uur journaal van 12 mei 2015 (CC)

Afgelopen dinsdag lieten zorgvragers en zorgaanbieders die zich kwaad maken om de chaos bij de SVB, zich horen in Den Haag. In een protestmars liepen zij van het Centraal Station in Den Haag naar het Spui waar zij zich lieten horen aan de politiek en de media. Deze demonstratie, georganiseerd op de Dag van de Verpleging, werd georganiseerd door Pgb Nu, in samenwerking met de Nationale Hulpgids en de Zorgprofessional.

De beweegredenen van de aanwezigen logen er niet om: ‘’het hele jaar nog geen salaris gehad’’, vertelt één van de deelnemers. ‘’Ik red het nu nog met een wat minder luxe levensstijl en door hulp van vrienden, maar binnenkort is het gewoon op’’, vreest ze. Vanuit een andere hoek klinkt: ‘’Mijn hulp kan haar rekeningen niet eens meer betalen, en dat met vier kinderen’’. Een trieste en onhoudbare situatie vinden de protesteerders.

Na de protestmars overhandigde organisator Jacqueline Woudenberg de petitie ‘Weg met de chaos’ aan Tweede Kamerleden Mona Keijzer (CDA), Henk van Gerwen (SP) en Henk Krol (50Plus). Van Gerwen (SP) is de hoop in Van Rijn verloren, en heeft weinig hoop in een goede afloop. ‘’Hij heeft nu al voor de zoveelste keer gezegd dat hij het gaat oplossen, en nu houden we hem eraan’’, vertelt Van Gerwen stellig. Krol (50Plus) weet het goed gemaakt: ‘’Laat Van Rijn maar een paar maanden zijn salaris inhouden, dan is de situatie zo opgelost’’. Ook Mona Keijzer van het CDA vindt dat het zo niet langer verder kan. Zij vindt dat Van Rijn moet komen met een structurele, houdbare oplossing. ‘’Het probleem groeit nog steeds elke dag’’.

Directe uitbetaling van 70% van de achterstallige uitbetalingen, dat eisen de protesteerders. Het is afwachten hoe Van Rijn zal reageren op deze stem vanuit de protesteerders en de politiek.

 

Op zaterdag 28 februari jl. vierde Alpo zorg haar 5 jarig jubileum.

Alpo zorg voorbereiding

 

Er was die dag van alles te doen en dat trok veel bezoekers. Men kon de bloeddruk laten meten, er werd een handmassage gegeven, men kon bloemschikken, maar vooral was het feest. Er was een hapje en een drankje en het was leuk om te zien dat niet alleen bekenden, maar ook buurtbewoners en geïnteresseerden binnen kwamen om kennis te maken met alles wat Alpo zorg doet.

 

Alpo zorg onderhoud Alpo zorg tafel
bloemschikken Alpo zorg open dag
Alpo zorg suiker Alpo zorg buren

 

Vanaf deze plaats wil ik iedereen bedanken voor de warme woorden, de mooie kado's en de overweldigende hoeveelheid aan bloemen. Het was een geweldige dag en ik denk er met een warm hart aan terug. De vijf jaar dat Alpo zorg bestaat zijn omgevlogen en het sterkt me dat zoveel mensen mij steunen. Ik zeg op naar het volgende lustrum!

 Alpo zorg wilma met taart

 

Wilma Reehorst

 

 

Beste eerste- en tweedelijns professionals,

Het jaar loop bijna ten einde. Nog even en dan is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp, de Wmo, inclusief de AWBZ-taken begeleiding en de uitvoering van de Participatiewet. Taken die we alleen samen met u goed kunnen uitvoeren, zodat we voor al onze inwoners de juiste hulp en ondersteuning kunnen bieden om mee te doen met de samenleving. We hebben met z’n allen hard gewerkt om klaar te zijn voor 1 januari 2015. Maar kent iedereen iedereen met wie hij of zij gaat samenwerken? Om elkaar beter te leren kennen en/of nieuwe kennissen op te doen organiseert de gemeente Lansingerland een startbijeenkomst. Daarnaast leggen wij uit hoe wij de toegang hebben georganiseerd, waarom wij geen wijkteam hebben en hoe wij tegen zelfredzaamheid aan kijken.

gemeente lansingerland  

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 december van 15.00-17.00 uur in het gemeentehuis van Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek. Inloop vanaf 14.30 uur. Na 17.00 uur is er een borrel.  

Voor deze bijeenkomst nodigen we alle vrijwilligers en professionals uit die hulp en ondersteuning bieden aan de inwoners waar het om gaat. Dus alle 1e lijns en 2e lijns maatschappelijke (en medische) partners die diensten aanbieden in Lansingerland voor jeugd, volwassenen en ouderen. Samen moeten wij het gaan doen, samen zorgen wij dat het in 2015 Goed voor Elkaar is!   Dus doe mee! Kom kennismaken! Laat anderen met jou kennismaken! Jouw kwaliteit is een schakeltje in het grote 3D netwerk!Tip: neem veel visitekaartjes mee.
Wilt u meedoen aan deze middag, meldt u dan aan via info@lansingerland.nl onder vermelding van interactieve bijeenkomst, uw naam en uw organisatie. Tot 11 december!  

 

Met een vriendelijke groet,  

Gemeente Lansingerland