HH 1, 2 en 3....wat is het verschil?

HH123

 

HH1 is hulp in de huishouding bij niet-complexe situaties, als u alleen iemand nodig heeft die komt schoonmaken, de boodschappen doet en de was wegwerkt.

 

HH2 wordt geïndiceerd bij complexere situaties, als u niet meer in staat bent uw eigen huishouden te sturen en te overzien. Dus als u hulp nodig heeft bij de dagelijkse organisatie van het huishouden, zoals het aanleren van huishoudelijke taken, bij de opvang en verzorging van andere gezinsleden (kinderen) en bij het koken voor het gezin.

 

Zoals Carolien Stam van Zorgvisie heeft verwoord: "Kan de schoonmaker wel of kan ze niet signaleren? Dat is – grofweg – het verschil tussen de huishoudelijke hulp 2 en de huishoudelijke hulp 1". 

HH3 gaat hierin nog een stap verder en doet naast de taken van HH2 ook de overname van het ontregelde huishouden, met daarbij eenvoudige psychosociale begeleiding.

De WMO-consulente maakt een eerste beoordeling cq. indicatie. En zal op basis van haar bevindingen het niveau aangeven van de hulp die u kunt krijgen en voor hoeveel uur.

hps-spray

Op het moment dat u de indicatie heeft gekregen vanuit de WMO, kunnen wij samen met u de huishoudelijke hulp zoeken die bij u en uw huishouden past. Met dezelfde passie en kwaliteit zoals u van ons gewend bent!

 

Klik hier voor het aanvragen van huishoudelijke hulp