Als u kiest voor zorg in natura krijgt u de zorg, begeleiding, hulp of voorzieningen die u nodig hebt via een instelling of leverancier die een contract heeft met uw gemeente. Voorbeelden zijn een instelling voor thuiszorg, een centrum voor dagopvang of een leverancier van revalidatiehulpmiddelen; soms kunt u kiezen voor een bepaalde instelling.

Er zijn 4 verschillende soorten polissen die u kunt afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Hieronder een korte uitleg:

zorg-in-naturaRestitutiepolis
Met een restitutiepolis heeft u een volledig vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat u naar iedere zorgverlener kunt zonder dat u bij moet betalen. U hoeft hierbij geen rekening te houden met contracten. Gaat het om zorg vanuit de basisverzekering? Dan betaalt u wel altijd eerst het eigen risico.

Let op: als u naar een dure priv├ękliniek gaat, waardoor u hele hoge zorgkosten heeft? Dan kan de verzekeraar besluiten dat u niet de hele rekening vergoed krijgt.

Combinatiepolis
Een combinatiepolis lijkt heel erg op een restitutiepolis. U heeft namelijk een vrije zorgkeuze en u kunt vaak naar alle zorgverleners toe. Dit verschilt alleen per zorgsoort. Bijvoorbeeld: u kunt wel naar alle ziekenhuizen, maar niet naar alle klinieken. Bij een combinatiepolis heeft de zorgverzekeraar wel contracten afgesloten met zorgverleners.

Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u de rekening 100% vergoed. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u het tarief vergoedt wat uw zorgverzekeraar hanteert. Als uw zorgverlener een hoger tarief hanteert, moet u het verschil zelf bijbetalen.

Naturapolis
Heeft u een naturapolis? Ook dan heeft u de mogelijkheid om een niet-gecontracteerde zorgverlener van uw keuze te nemen. De zorgverzekeraar vergoedt 75% van het NZA tarief.

Budgetpolis
Ook dan heeft u de mogelijkheid om een niet-gecontracteerde zorgverlener van uw keuze te nemen. De zorgverzekeraar vergoedt 75% van het NZA tarief. Bij de budgetpolis is het aanbod van gecontracteerde zorgverleners minimaal. 

 

U kiest voor Alpo zorgAlpo zorg goede zorg

Alpo zorg kan de zorgindicatie voor u regelen. Wij kunnen u helpen met de aanvraagformulieren van uw ziektekostenverzekeraar. Hoeveel u vergoedt krijgt voor uw behandeling hangt af van de polis die u heeft. 

Bij veel zorgverzekeraars krijgt u 100% vergoed!

De zorgverzekeraar betaalt de kosten rechtstreeks aan de zorgaanbieder. Het voordeel hiervan is: u hoeft geen eigen administratie bij te houden. 

   

Klik hier voor het contactformulier